Adverteren

Eenmanszaak of anders?


Zakelijk 30 Oct 2020
Eenmanszaak of anders?

Zou je graag je eigen zaak op willen zetten, dus echt ZZP of liever met meerdere mensen samen? Dit ligt er echt aan wat je wil doen, welke branche en hoe je zelf in elkaar zit. Sommige mensen vinden het juist fijn om met anderen te sparren, samen vorm te geven aan een bedrijf. Eentje regelt het boekwerk, de ander het praktische. Misschien ben je juist wel zo ingesteld dat je het liever allemaal alleen regelt. Er zijn namelijk mensen die liever alleen werken en je hebt ook mensen die het beter doen als ze samenwerken. Als je samen een bedrijf hebt is het wel van belang dat je ook samen je schouders er onder zet en dat je van elkaar op aan kunt. Je moet namelijk winst zien te maken en daar moet je wel actie voor ondernemen.

Voordelen ZZP

Als je een eenmanszaak hebt, dan neem jij zelf de beslissingen. Je bent zelf verantwoordelijk voor alles wat er rondom je bedrijf gebeurd en je hoeft te overleggen met anderen of ze het wel goed vinden of dat zij een ander idee hebben. Mocht je dus liever alleen alles aansturen, dan is dit een betere optie voor je. Dit kan bijv. het beste ook wanneer je kleinschalig blijft (anders krijg je misschien te hoge lasten als je mensen in moet huren).

Voordelen meerdere personen

Als je met meerdere mensen een bedrijf kunt aansturen, dan kun je taken verdelen, ideeën uitwisselen, meer inbreng, etc. Samen kom je vaak verder, en zeker als iedereen een eigen specialisme heeft. Maar daarbij moet je er wel aan denken dat er ook meerdere mensen / gezinnen onderhouden moeten worden van jullie bedrijf. Er zal dus ook een goed verdienmodel aanwezig moeten zijn wil dat allemaal in de praktijk goed vorm krijgen. Kortom genoeg opties en dingen over na te denken.

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen